Nedknusing og klassifisering

Future Materials har knuse- og nedmalingsutstyr fra flere cm store biter og ned til 1µm.
Forskjellige knusetrinn brukes på forskjellige størrelser.

 

Etter å ha knust et materiale har vi utstyr for å splitte materialet opp i ønskede størrelsesfraksjoner. Her finnes også forskjellig utstyr som vil være egnet i forskjellige størrelsesområder. 

 

Bruksområder

Det er mange grunner til at man ønsker å knuse et materiale. Det kan henge sammen med anvendelse der man vil lage et spesielt pulver til for eksempel pressing, sprøyting, støping, innblanding eller lignende. Ofte har pulverprodukter spesifikasjoner på partikkelkornfordeling der knusing og klassifisering kan benyttes for å oppnå rett størrelsesfordeling.


Future Materials har lang erfaring innen knusing og klassering av metaller og mineraler som for eksempel silisium, kvarts, slagger, silisiumkarbid, grafitt. Knusing og nedmaling kan også brukes for å friknuse enkeltelementer som finnes i materialet slik at dette kan separeres vekk. Eksempel på dette er å friknuse metall fra slagg for å gjenvinne metallet.

Tilgjengelig utstyr

  • Kjefteknuser
  • Kulemøller/ stavmøller
  • Konknuse, Rotopaktor
  • Jetmølle
  • Attrisjonsmølle
  • Siktemaskiner
  • Våtklasseringsutstyr (hydrosykloner og vannklasserer)
  • Vindsikt og syklon i tilknytning til jetmølle
Visste du at i Future Materials har vi tilgjengelig et stort utvalg av møller? Som kulemøller, stavmøller og jetmøller.
I tillegg til rene testoppdrag kan vi også bidra i design av nytt, troubleshooting eller optimalisering av eksisterende utstyr hos kunder.

Prosjekteksempel:

Mølling og testing av nytt batterimateriale

 TioTech AS produserer nanomaterialer* av titan, og har utviklet et nytt batterimateriale, TitanBTM. Selskapet har selv testet ut det nye materialet i laboratorieskala, men manglet utstyr for videre oppskalering.

Pilottest kulemølling

Kunden ønsket å knuse et materiale ned til 50-100µm.

Personvern Vi bruker informasjonskapsler for å gjøre opplevelsen på siden så god som mulig. Ved å klikke på «OK», samtykker du i bruken av slike teknologier. Mer info