Pulveret TioTech fikk malt ned hos oss kunne videre brukes til å lage anoder i knappecellebatterier

Mølling og testing av nytt batterimateriale

 TioTech AS produserer nanomaterialer* av titan, og har utviklet et nytt batterimateriale, TitanBTM. Selskapet har selv testet ut det nye materialet i laboratorieskala, men manglet utstyr for videre oppskalering.

Future Materials har mange møller for ulike typer og mengder av materialer. I dette prosjektet brukte vi en mølle hos Elkem til å male produktet ned til riktig partikkelstørrelse. Pulveret brukte vi deretter til å lage anoder i knappecellebatterier som ble testet i spesielle test-racks.

 Prosjektet viste at det nye titanbaserte materialet fra TioTech er godt egnet som anodemateriale. TioTech fikk også en prosesskompetanse som gjør dem bedre rustet til å ta de riktige valgene når de i fremtiden skal sette opp egen produksjonslinje.

 

* Nanoteknologi handler om behandling av ørsmå partikler: 1 nanometer er en milliondels millimeter, det vil si et ti tusendels hårstrå! Nanomaterialer brukes for å endre mekaniske og funksjonelle egenskaper.

Personvern Vi bruker informasjonskapsler for å gjøre opplevelsen på siden så god som mulig. Ved å klikke på «OK», samtykker du i bruken av slike teknologier. Mer info