Avklaring av materialkvalitet på havplast

Circumar skal bidra til at en større andel resirkulert havbruksplast får nytt liv som nye produkter med lang holdbarhet. Dette vil redusere behov for produksjon av nytt plastmateriale, og øke omdannelsen av avfall til nye produkter.

De hadde behov for en kvalifisering av materialkvaliteten til havbruks-plasten som benyttes som råstoff. De trengte også eksperthjelp til å bestemme hvilke tilsetningsstoffer som må brukes for at materialet skal være egnet til produksjon av møbler og andre utvalgte produkter.

Norner testet og dokumenterte råstoffet, og kom også med en anbefaling om tilsetningsstoffer for at materialet skulle møte relevante krav.

Videre anbefalte Norner hvilke analyser som bør inngå i en kvalitetskontroll i produksjonen for å sikre et stabilt sluttprodukt. Dette er avgjørende for at produktene skal kunne kommersialiseres og være interessante for kjøper.

 

Personvern Vi bruker informasjonskapsler for å gjøre opplevelsen på siden så god som mulig. Ved å klikke på «OK», samtykker du i bruken av slike teknologier. Mer info