Våtklassering av partikler

I noen tilfeller er det mer hensiktsmessig å fraksjonere partikler mens de er i en væskeløsning i stedet for å gjøre det i tørr tilstand.
Man har jobbet med to ulike teknikker for dette som begge kan være gode løsninger for å oppnå en smal partikkelfordeling.

 

Bruksområder:

Våt klassering eller fraksjonering av partikler er typisk en prosess som etterfølger en våt knuseprosess, kjemisk behandling, krystallisering, atomisering eller annen form for våt pulverproduksjon. Man har jobbet med klassering av pulvere satsvis eller kontinuerlig. Ofte er en vannklasserer godt egnet i pilot, mens et mer kontinuerlig system kan vurderes i større skala. Hensikten med en slik klassering er ofte å fjerne grove partikler eller fines før produktet filtreres eller videre bearbeides i vår løsning.

 

Tilgjengelig utstyr:

Future Materials har jobbet med fraksjonering av pulvere ved to forskjellige metoder i våt tilstand.

  • Vannklasserer på 20 liter / 1500 liter
  • Hydrosykloner fra ½ ’’til 6’’ størrelse med et godt utvalg av dyser ut tilleggsutstyr

Det har vært jobbet med metallpulvere og mineraler med typiske partikkelstørrelser fra 2-100µm.

 

 

Eksempler (bruk i prosjekt/utførte tjenester):

Future Materials har utviklet en prosess for rensing av silisium karbid ved hjelp av hydrosykloner i flere trinn. Denne er patentert, WO 2015/059522.

I tillegg til rene testoppdrag kan vi også bidra i design av nytt, troubleshooting eller optimalisering av eksisterende utstyr hos kunder.

 

Personvern Vi bruker informasjonskapsler for å gjøre opplevelsen på siden så god som mulig. Ved å klikke på «OK», samtykker du i bruken av slike teknologier. Mer info