Miljøvennlig metallproduksjon

 Aaltvedt betong er en stor, norsk aktør på produksjon av belegningsstein, heller, kantstein og støttemurer. Siden 2008 har Aaltvedt også produsert Miljøbriketter, hvor svært finkornet avfall fra industrien blir brikettert, slik at materialet kan bli gjenbrukt i stedet for å bli deponert.

Materialgjenbruket gir en 8 tonn i CO2-reduksjon per 10 tonn briketter produsert!

 Sammen med Elkem og Norsk Gjenvinning ønsket Aaltvedt å undersøke om briketter laget av tradisjonelle oksider og resirkulert plast kunne erstatte fossilt karbon (kull og koks) i produksjon av Ferrosilisium (FeSi), en legering av jern og silisium som brukes i ulike ståltyper.

 Future Materials bidro med kompetanse, utstyr og analyser av brikettene før og etter ovnsprosessen hvor jernmalm og kvarts reagerer med karbonet og danner Ferrosilisium.

 Katapult-senterets utstyr og kompetanse var viktig for å gi en rask, første avklaring på om ideen er verdt å forske videre på eller ikke.

 

 

    

Personvern Vi bruker informasjonskapsler for å gjøre opplevelsen på siden så god som mulig. Ved å klikke på «OK», samtykker du i bruken av slike teknologier. Mer info