Materialtest av keramikk med kaffegrut

Othilies keramikk blander kaffegrut inn i leire for å produsere bærekraftige produkter som er lettere og med bedre isolasjonsevne enn tradisjonell keramikk.

Porer i keramikken som oppstår når kaffegruten brennes bort i ovnen bidrar til bedre isolasjonsevne. Keramikken med kaffegrut blir bærekraftig og lettere enn tradisonell keramikk. 

Norner testet ulike blandingsforhold mellom kaffegrut og leire, samt styrken på keramikken etter at produktene var ferdig brent.

Serviset blir testet på en av restaurantene til Hotell Norge i Lillesand hvor gjestene får utdelt en liten lapp med informasjon om eksperimentet. I retur får Othilie kaffegrut fra hotellet som blir til nye kopper og kar.

 

 

Personvern Vi bruker informasjonskapsler for å gjøre opplevelsen på siden så god som mulig. Ved å klikke på «OK», samtykker du i bruken av slike teknologier. Mer info