1,6 millioner kroner fra Stiftelsen Teknologiformidling til økt bruk av resirkulert plast i Norge

Future Materials har mottatt 1,6 millioner fra Stiftelsen Teknologiformidling til prosjektet «Kickstart mot 2030 – resirkulert plast», Målet er å øke andel resirkulert plast i nye plastprodukter hos norske plastprodusenter, og bidra til flere bærekraftige løsninger.

28.-29.november var det oppstartsamling hos Norner i Porsgrunn med alle deltakerbedriftene: Arges, Form-Tek, Grepi Plast, Herde Kompositt, Hexagon Ragasco, Nordic Plastic Recycling, Polyform, Revixit, Rotostøp og Selstad. 

Hver bedrift presenterte caset som de sammen med Future Materials og Norner skal jobbe med i prosjektperioden frem til september 2023. Videre fikk deltagerne faglig kompetanseløft gjennom kursmodulene «EUs krav og mål» med Thor Kamfjord, og «Sortering – vasking – tilsatsmidler– luktfjerning – prosessering av brukt plast» med Kim Ö. Hed

Med på samlingen hadde vi også de to norske resirkuleringsaktørene Oceanize og Quantafuel avd. Kristiansund som presenterte sine prosesser.

Arrangementet hadde gode pauser der deltagerne ble kjent, bygde nye nettverk og diskuterte faglige problemstillinger. Høydepunktet var nok omvisningen i Norners nye laboratorier og presentasjon av bedriftscasene som skapte stort engasjement hos samtlige deltagere.

Her er det mange interessante utfordringer bedriftene skal arbeide med i prosjektperioden. Følg med på LinkedIn og Facebook for å høre hva som skjer videre!

Personvern Vi bruker informasjonskapsler for å gjøre opplevelsen på siden så god som mulig. Ved å klikke på «OK», samtykker du i bruken av slike teknologier. Mer info