Future Materials får tildelt 30 millioner kroner

Spennende nyheter hos oss!

Vi har fått tildelt 30 millioner kroner for videreutvikling av senteret, og i fokus er investering og oppgradering av utstyr i utstyrsparkene våre. Dette fører til at vi kan nå ut til enda flere som ønsker utvikling av sine produkter og prosesser.

130 millioner kroner til katapult-sentrene

Regjeringen gir rundt 130 millioner kroner gjennom ordningen Norsk katapult for å videreutvikle dagens testsentre for næringslivet. Ordningen gjør veien fra idé til marked enklere. 

- Vi gir 130 millioner kroner til katapult-sentrene for at de kan teste ut ny kunnskap og teknologi, som gjør at norske bedrifter kan lykkes i fremtiden, sier næringsminister Iselin Nybø. 

I dag er det fem katapult-sentre over hele landet:

  • Sustainable Energy på Stord får tildelt 45 millioner kroner. Det er et testsenter for fornybare energisystemer, og de er nylig valgt ut som testsenter for et større prosjekt med flytende vindmøller.
  • Ocean Innovation i Bergen får tildelt 32 millioner kroner. Ved senteret tilbys blant annet utstyr til testing innen områder som fiskebiologi og vannkvaliteter.
  • Future Materials i Grimstad får tildelt 30 millioner kroner. De tilbyr utstyr og kompetanse innen materialutvikling.
  • Manufacturing Technology på Raufoss får tildelt over 6 millioner kroner. De tilbyr utstyr og kompetanse innen produksjonsteknologi.
  • DigiCat i Ålesund får tildelt 17 millioner kroner. De er et sterkt nasjonalt kompetansemiljø innen digitale verktøy.

Med katapult-sentrene legger regjeringen til rette for nyskapende og konkurransedyktige næringer i Norge, noe som er viktig for verdiskaping og for å kunne møte fremtidens utfordringer.

Næringslivet blir utfordret av raske teknologiske endringer og "det grønne skiftet". Dette gjør at man må finne frem til gode og bærekraftige løsninger.

- I katapult-senteret kan bedriften utvikle, teste og simulere sine produkter og prosesser med den fremste tilgjengelige teknologien, sier administrerende direktør i Siva, Ingrid Riddervold Lorange.

Vel halvparten av bevilgningen, 68 millioner kroner, er øremerket en forsterket satsing i sentrene, mens 62 millioner skal realisere de planene som lå til grunn da de fem katapult-sentrene ble utnevnt til nasjonalt katapult-senter. I tillegg er vel 2 millioner kroner øremerket forprosjekter der katapult-sentrene ser nærmere på utvidelse av eget aktivitetsområde til nye relaterte områder.

Om katapult-ordningen:

Siva forvalter katapult ordningen på vegne av Nærings- og fiskeridepartementet i samarbeid med Innovasjon Norge og Forskningsrådet. I 2019 ble det bevilget 125 millioner kroner til ordningen. De to første katapult-sentrene ble utpekt i oktober 2017 og de tre neste i juni 2018. Høsten 2020 vil etter planen nye katapult-sentre bli utpekt. Ambisjonen er å utvikle 7-9 nasjonale katapult-sentre på områder av stor verdi for fremtidens industri i Norge.

https://siva.no/2020/02/satser-pa-katapult-sentrene/?fbclid=IwAR3Sm6Dcc9UDvMTpUBo6cCHH-Pe8xAi_xXiWekB5aKGE210jN1HRckLa2NU

Personvern Vi bruker informasjonskapsler for å gjøre opplevelsen på siden så god som mulig. Ved å klikke på «OK», samtykker du i bruken av slike teknologier. Mer info