Bærekraftig materialvalg for sensorer i utfordrende miljøer

Satpos ønsket å finne det mest bærekraftige materialet for sine sensorer og innfatninger som skal brukes til å samle inn data om blandt annet temperatur og oksygeninnhold i havet.

Satpos utvikler sensorer og systemer for å samle data i utfordrende miljøer. Et hovedmarked er overvåkning av oppdrettsanlegg for tang og tare. Sensorene er fjernstyrt og samler data om blant annet temperaturer og oksygeninnhold i havet.

Satpos kontaktet Future Materials katapult-senter for å finne det mest bærekraftige materialet for innfatningen, som skal beskytte følsomme sensorer og batterier. Materialet må derfor ha lang levetid, tåle saltvann, sol og mekaniske bevegelser, samtidig som det gir minimale utslipp av mikroplast til havet. 

Med Norners erfaring og polymerkompetanse ble det identifisert ulike materialer som møtte Satpos sine krav til kvalitet og bærekraft. Vi fant også fram til potensielle leverandører av disse materialene.

Personvern Vi bruker informasjonskapsler for å gjøre opplevelsen på siden så god som mulig. Ved å klikke på «OK», samtykker du i bruken av slike teknologier. Mer info